´Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması´ ve "Sıfır Atık Projesi" bilgilendirme toplantısı
20 Şubat 2019 Çarşamba günü ´Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması´ ve "Sıfır Atık Projesi" ile ilgili ilçe bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 14:00´de Eyüpsultan Merkez Ortaokulu toplantı salonunda Şube Müdürümüz Ünal Mamur başkanlığında, ´Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması´ ve "Sıfır Atık Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya tüm resmi ve özel okulların müdür yardımcıları davet edildi.
Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması
Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretim sürecinde materyal kullanımının zenginleştirilmesi ve özgünleştirilmesi, örnek çalışmaların teşvik edilerek yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalardan biridir. Bu çalışma kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital kategori olmak üzere 5 kategori hâlinde bir yarışma düzenlenmiş olup başvurular 18 Şubat 2019 tarihi itibariyle başladı. Tüm illerden Resmi ve Özel okullarda çalışan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler yarışmaya başvuru yapabileceklerdir. Yarışmacılar materyallerini hazırladıktan sonra istmem.com adresinden başvuru formlarını dolduracaklardır. Materyal Değerlendirme Kurulu tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital materyal kategorileri bazında hazırlanan materyaller değerlendirilerek, her kademeden materyaller saha ziyaretine kalıp sahada değerlendirildikten sonra dereceye giren ilk üç materyal yani toplamda 20 materyal ödüllendirilecektir.
Yarışma duyurusu ve yönergesini indirmek için tıklayınız.
Sıfır Atık Projesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan "Sıfır Atık Projesi”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir projedir.
Sıfır Atık sistemi, kurumun odak noktalarının belirlenerek mevcut durum tespitinin yapılması, planlama ve raporlamadan sorumlu ekibin kurulması, ihtiyaçların belirlenerek (geri dönüşüm kutuları gibi) temin edilmesi ve gerekli bilgilendirme çalışmalarıyla uygulamanın takibi ve raporlanmasını kapsayan bir sistemdir. Proje dahilinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullarımızın da bu sisteme geçiş yapmaları gerekmektedir.
Sıfır Atık Projesi ile döküman ve tablolara ulaşmak için tıklayınız.