İSTANBUL EYÜPSULTAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Çağrı Başvuru Sonuçları Açıklandı

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Çağrı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Bu yıl ilk kez 30 farklı tematik alandan alt projelerle başvuruların yapıldığı 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı  başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre ilçemizden 13 okulumuzun bilim fuarı projesi desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK tarafından açıklanan sonuçlara göre, Türkiye genelinde6.511 okulun bilim fuarları ve bu fuarlar kapsamında yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencisin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı. 

Desteklenmeye hak kazanan Okul Bilim Fuarlarımız şöyle: 

  1. Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi Bilim Fuarı
  2. Göktürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Fuarı 
  3. Feridun Tümer Ortaokulu Bilim Fuarı
  4. Alibeyköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı 
  5. Alibeyköy Anadolu Lisesi Bilim Fuarı
  6. Kemerburgaz Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı
  7. Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı
  8. Alibeyköy Ortaokulu Bilim Fuarı
  9. Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Meslek Okulu Bilim Fuarı
  10. H.İslam Ülker H.Ş.Ülker İmam Hatip Ortaokulu Bilim Fuarı
  11. Eyüpsultan Şehit Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Fuarı
  12. Eyüpsultan Ortaokulu Bilim Fuarı
  13. Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu Bilim Fuarı 

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamaya göre, desteklenmeye hak kazanan bilim fuarları eğitim-öğretim dönemi içerisnde 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Sözleşmelerin elektronik ortamda e-imza ile imzalanması, fuar tarihi değişiklikleri için ise önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapılacaktır.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı , "5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması"nı  amaçlamaktadır. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Bilim Tarihi, Biyoçeşitlilik, Giyilebilir Teknojiler, Göç ve Uyum, Milli Teknoloji Hamlesi gibi 30 farklı tematik alandan alt proje başvurusu yapılmıştı.

4006 Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://bilimiz.tubitak.gov.tr ve http://tubitak.gov.tr/4006 sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

İslambey Mh. Hz.Halit Bulvarı Eyüpsultan Hükümet Konağı B Blok 2.Kat Eyüpsultan/İstanbul - (212) 497 27 27

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.